Završena prva faza evaluacije

U skladu sa precizno definiranim kriterijima koji su uspostavljeni za Prvi poziv Challenge to Change (C2C) programa, svi pristigli projektni prijedlozi su ocijenjeni čime je završena prva faza evaluacije pristiglih aplikacija. Svi aplikanti su obaviješteni direktno putem maila o statusu prolaznosti njihove projektne ideje.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, a najbolje ocjenjeni projektni prijedlozi prelaze u drugu fazu evaluacije koju  će provesti Eksterni evaluacioni komitet, nakon čega će biti pripremljena preliminarna lista projektnih prijedloga predloženih za sufinansiranje.

Završna faza procesa evaluacije, obuhvatit će terensku posjetu aplikantima kako bi se utvrdila vjerodostojnost dostavljenih podataka i činjenica iz aplikacionog obrasca, kao i usklađivanje budžeta. Nakon finaliziranja liste odobrenih prijedloga, bit će organizirano potpisivanje ugovora o grantu sa korisnicima granta.

Sve one koji nisu prošli u okviru Prvog poziva Challenge to Change programa, ali i one koji tek razmišljaju da se prijave, želimo ohrabriti da se prijave na naredni poziv C2C.