Vrhunska kozmetika od hercegovačkog bilja

Zahvaljujući opremi koju su nabavili uz podršku C2C fonda, „Hercegovačka radionica“ iz Trebinja uspjela je da poboljša kvalitet postojećih proizvoda, ali i da kreira nove.

„Proizvodnjom prirodne kozmetike počeli smo da se bavimo 2013. godine a 2019. smo registrovali djelatnost i trenutno imamo oko 40 različitih proizvoda. Zahvaljujući grantu koji smo dobili kroz Challenge fond nabavili smo mašine za proizvodnju mnogo većih količina baze za kozmetiku kvalitetnije teksture. Takođe, mašine su nam omogućile da kreiramo potpuno nove proizvode kao što su krema od smilja, krema od nara, krema od nevena, krema od lavande i raznih drugih proizvoda“, kažu u „Hercegovačkoj radionici“.

Zahvaljujući projektu zaposlili su i jednu novu radnicu na mjestu menadžera prodaje, kao i dosta sezonskih radnica čime je osnažen ekonomski položaj žena na ovom području.

Ukupna vrijednost projekta je iznosila 19.620,00 €, od čega je polovina bespovratna sredstva iz C2C fonda.

„Zahvaljujući novoj opremi sada smo konkurentniji na domaćem tržištu a krenuli smo i sa izvozom u Austriju. Podrška C2C fonda u velikoj mjeri nam je olakšala poslovanje i podstakla naš razvoj“, naglašavaju u ovoj kompaniji.

Za izradu kozmetike, „Hercegovačka radionica“ koristi najkvalitetnije bilje sa područja Hercegovine. Originalna receptura, način branja i sušenja i dalje obrade bilja, bez dodavanja bilo kakvih vještačkih komponenti nude tržištu proizvode visokog kvaliteta, a paralelno s tim počeli su i proizvodnju organske hrane.