Proširili kapacitete za proizvodnju i skladištenje

Kupovinom nove CNC mašine za razrez meke poliuretanske pjene, preduzeće „Delibašić-poliuretani“ d.o.o. Kakanj u 2018. godini uspjelo je uveliko unaprijediti obradu repromaterijala za proizvodnju madraca.

Zahvaljujući ovoj mašini postignuta je veća iskorišćenost meke poliuretanske pjene, odnosno smanjen je udio otpada i povećana produktivnost, a upravljanje mašinom sada je mnogo jednostavnije nego ranije. Smanjeni su i direktni troškovi i poboljšani uslovi rada, a zaposleno je i 20 novih radnika pa je ukupan broj zaposlenih sada 130. Realizacija projekta omogućila je i bolju zaštitu životne sredine, ali i zaštitu zaposlenika pri samom radnom procesu.

Vrijednost investicije bila je 242.934,20 KM. Preduzeće je učestvovalo sa 76,65 % sredstava, a preostalih 23,35 %  obezbijedio je C2C fond i to kao bespovratna sredstva.

„Podrška fonda C2C je veoma značajna za bh poduzetnike, jer omogućava finansijska sredstva za realizaciju veoma dobrih ideja koje ne služe samo razvoju preduzeća, nego doprinose dobrobiti cijele zajednice, od novog zapošljavanja do zaštite okoliša“, ističu u „Delibašić-poliuretani“ dodajući da je, između ostaloga,  zahvaljujući ovom unapređenju, prošla godina za brend „Moj san“, koji je u vlasništvu ovog preduzeća, bila najuspješnija do sada.
„Dalji razvoj će biti baziran na unapređenju odnosa sa kupcima i širenju na regionalna tržišta na kojima smo za kratko vrijeme prisustva ostvarili jako dobre rezultate. Ovu uspješnu bosanskohercegovačku priču nastavićemo daljim investicijama u proizvodne procese, edukaciju uposlenih te podizanje nivoa zadovoljstva kupaca kroz vlastite usluge. Jedna od takvih investicija je i novootvoreni salon MojSan SHOP Alta u kojem možete upoznati sve naše proizvode koji su početkom prošle godine pronašli svoje mjesto i na tržištima Europske unije“, kažu u ovom preduzeću.
„Kolekcija proizvoda za spavanje uključuje paletu sa više od dvadeset modela madraca, veliki izbor različitih tipova jastuka, nadmadraca, posteljina, kreveta i ostalih proizvoda za kvalitetan i zdrav san. Izdvajamo PREMIUM liniju proizvoda koja je u skladu sa najnovijim trendovima u svijetu, a sastoji se od jastuka, jorgana i toppera iz Woolly kolekcije na bazi prirodnih materijala sa Woollmark 100% vuna certifikatom, te Bamboo kolekcije sa organskim bambusom. Novitet predstavlja i nova Anatomic Visco line kolekcija jastuka na bazi memory pjene posebnog oblika kao odgovor na specifične i zahtjevne potrebe spavača, a koja se odlikuje funkcionalnošću i vrhunskom udobnošću“, ističu u kompaniji.
„MojSan“ je moderna industrija sistema za spavanje koja koristi inovativne tehnologije i moderna rješenja u kreiranju proizvoda visokog kvaliteta. Postao je najveća industrija ove vrste u Bosni i Hercegovini sa velikim potencijalima baziranim prije svega na mladom kadru, stručnosti i kvalitetu proizvoda kao i konstatnim ulaganjima koja prate sve navedene segmente. Politika kvaliteta je izgrađena u skladu sa najvećim svjetskim i europskim standardima u ovoj oblasti. Bazirana je na  korištenju ekološki prihvatljivih materijala, implementaciji sistema upravljanja kvalitetom, unaprijeđenju proizvodnog ciklusa, te edukaciji vlastitih ljudskih resursa.