Podrška razvoju proizvoda

Uz podršku C2C fonda sarajevska kompanija DEVOTED unaprijedila je vlastito softversko rješenje za nadzor i upravljanje digitalnim postrojenjima, Industrijsku IoT Platformu „Herald“. Platforma kupcima nudi usluge nadzora i upravljanja proizvodnim procesima uključujući uvid u trenutne i historijske vrijednosti parametara, slanje komandi, alarm menadžment, inteligentno obavještavanje korisnika, statističku analizu, izvještaje i još mnogo više, sve ovo putem web i mobilne aplikacije.

Vrijednost projekta je oko 20.000 EUR, od čega je 50% bespovratnim sredstvima sufinansirao Challenge fond, a njegovom realizacijom stvoreni su uslovi za stalno zaposlenje jednog novog radnika.

„Naša kompanija osnovana je 2019. godine i bavimo se razvojem namjenskih softverskih rješenja za potrebe IT industrije i industrije automatizacije. Platformu odlikuje pouzdan rad svih funkcionalnosti bez obzira na lokaciju i broj korisnika ili količinu uključenih podataka“, pojašnjavaju u ovoj kompaniji.

Ističu da proizvod nudi i druge brojne benefite za kupce kao što su značajno niže cijene instalacije sistema, besplatno održavanje, smanjenje rizika od kvara, siguran i lak pristup putem web i mobilne aplikacije, obavještenje korisnika, integracija sa drugim informacionim sistemima i slično.

„Sve to doprinosi poboljšanju kvaliteta, sigurnosti i efikasnosti procesa koji se odvijaju u digitaliziranoj sredini kupca.“, kažu u DEVOTED-u.

„Podrška koju smo dobili iz C2C fonda bila je značajan katalizator razvoja funkcionalnosti proizvoda. Time je ubrzan plasman i na taj način osigurana održivost proizvoda i kompanije na tržištu“, poručuju iz DEVOTED-a.