Podrška društveno korisnim projektima

Sa 30.000 eura bespovratnih sredstava, C2C fond podržao je i projekat „SelfPlay“ kompanije More Screens. Projekt podrazumijeva razvoj platforme za pravljenje online didaktičkih Mobilnih i PC igrica i vježbi za djecu s poteškoćama u razvoju, s naglaskom na djecu s poremećajima autističnog spektra. Terapijski modeli kreirani za ovu specifičnu kategoriju, zahvaljujući platformi, sada mogu biti dostupni i u manjim sredinama i stanovništvu kojima je ovakav vid terapije teško dostupan.

Realizacija ovog projekta omogućila je zapošljavanje dva nova radnika i doprinijela je razvoju preduzeća u smjeru diverzificiranja proizvoda.

U kompaniji koja je u realizaciju ovog projekta uložila skoro 45.000 eura vlastitih sredstava, kažu da podrška fondova kao što je Challenge olakšava pristup finansijskim sredstvima za razvoj novih ideja i proizvoda.

“Uz podršku fonda preduzeća se lakše odlučuju na ostvarivanje inovacija i novih projekata, naročito projekata koji imaju velik potencijal, ali ne donose direktnu dobit, dok istovremeno imaju društvenu korist”, kažu u More Screens.

Inače, ova kompanija je specijalizovana za razvoj Multi-Screen platformi i povezanih tehnologija. “Naša Multi-Screen Video Service Delivery platforma „Spectar+“  temelji se na tehnološkoj platformi koja objedinjuje sve operativne zadatke u jednu centralizovanu platformu za pojednostavljen menadžment, efikasno izvještavanje i mjerljive rezultate. Kombinujemo tehnologije vodećih svjetskih proizvođača sa vlastitim proizvodima kako bi pomogli klijentima stvoriti izvanredne i profitabilne platforme za prenos Video sadržaja putem IP mreže, za bilo koju svrhu, preko bilo koje mreže, na bilo kojem uređaju” – pojašnjavaju u kompaniji.

Ovim djelatnostima bave se od 2011 godine. Trenutno zapošljavaju 21 osobu u BiH, a djeluju i kroz mrežu zaposlenika i partnera lociranih širom Jugoistočne Europe. Ovu izvozno orjentisanu firmu čine profesionalci s ogromnim iskustvom u radu s pružaocima usluga interneta, telekom operaterima i medijskim kućama. Danas imaju klijente u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Italiji.