Podrška C2C fonda značajna za početak poslovanja

Sarajevska kompanija ZAZA d.o.o. još jedan je korisnik bespovratnih sredstava iz C2C fonda. Projekat „MAMA Manufaktura Challenge – Ukus mamine kuhinje“, podržan je sa 5.681,04 KM. Sredstva su iskorištena za razvoj novih receptura, nabavku rashladnih komora, zapošljavanje i edukaciju zaposlenih, promociju proizvoda i pokretanje web stranice.

„Podrška Challenge to Change fonda bila je veoma važna za sami početak našeg poslovanja. Od velikog značaja nam je bilo što smo napravili našu web stranicu (Manufaktura – Ukus mamine kuhinje), nabavili računarsku opremu, izvršili obuku uposlenica, te pokrili troškove marketing oglašavanja, nove ambalaže, kao i dizajna pakovanja“, kaže vlasnica Sandra Jelin  Kadrić.

Dodaje da je opstanak firme, koja je osnovana neposredno prije pandemije, bio veliki izazov ali da su zadovoljni postignutim uspjehom.

ZAZA d.o.o. posluje od ljeta 2019. godine i trenutno ima pet zaposlenih. Iza ovog imena stoje dva, sada već prepoznatljiva brenda: „MAMA Manufaktura“ i „TORTE i to“.

„TORTE i to je brend koji na našem tržištu postoji još od 2006-te godine. Ja sam od samih početaka dio ove franšizne priče. Godine 2019. smo zatvorili naš TORTE i to Caffe, ali sam ja preuzela brend TORTE i to, otvorila firmu ZAZA d.o.o., te nastavila sa proizvodnjom slatkih delicija“, pojašnjava Sandra ističući da je MAMA Manufaktura koncept jedinstven na tržištu. „Proizvodimo domaće, duboko zamrznute knedle, njoke i klepe. Recepture su tradicionalne, mamine i proizvodi se isključivo rade ručno. Preplavljeni smo industrijskom, GMO ponudom na tržištu. Specifičnost naših proizvoda se ogleda u visokokvalitetnim sirovinama i namirnicama koje koristimo u procesu proizvodnje. Prilikom izrade tijesta za njoke i knedle koristimo isključivo domaći krompir, a ne krompirovo brašno. U našim proizvodima nema aditiva, konzervansa, vještačkih aroma niti pojačivača okusa. Pored Standardne linije, uveli smo i Gluten free liniju proizvoda za klijente koji su na bezglutenskom režimu ishrane. Ponosni smo što smo jedini na BiH tržištu koji proizvode GF knedle i njoke“, kaže Sandra.