Oko 500 privrednih subjekata učestvovalo na info sesijama Challenge programa

U okviru prvog Javnog poziva za dodjelu grant sredstava Challenge fonda, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku općina i lokalnih razvojnih agencija, organizirali su tokom maja 10 info sesija na kojim su predstavljeni osnovni kriteriji i način apliciranja. Info sesije su održane u Goraždu, Trebinju, Prijedoru, Mostaru, Zenici, Doboju, Bijeljini, Gradu Istočno Sarajevo, Banja Luci i Bosanskoj Krupi.

Želju da sazna više o uslovima prvog poziva koji je objavljen 27. aprila ove godine pokazalo je oko 500 privrednih subjekata iz cijele BiH.  Tokom info sesija, predstavljeni su  uslovi za prijavu na ovaj Javni poziv, te su date dodatne informacije i pojašnjenja oko popunjavanja aplikativnog obrazca. Učesnici su imali priliku postaviti konkretna pitanja u vezi sa pozivom koji je otvoren do 12. juna 2017. godine.

Na poziv Udruženja poslovnih žena BiH, prvi javni poziv C2C programa je prezentiran 25. maja u Sarajevu u okviru manifestacije Dani poduzetništva žena 2017. Također, poziv je predstavljen 26. maja na  okruglom stolu " Mogućnosti razvoja ženskog preduzetništva i primjeri dobre prakse" koji je održan u organizaciji Privredne područne komore Banja Luka.