Istekao rok za dostavljanje pitanja u vezi sa prvim pozivom

Poštovani potencijalni aplikanti,

danas je  istekao rok za dostavljanje pitanja u vezi sa prvim pozivom za grant sredstva Challenge fonda. Sva pristigla pitanja zaključno sa 2. juni 2017. godine će biti objedinjena, a  odgovori će  biti pripremljeni i objavljeni početkom naredne sedmice, kako bi potencijalni aplikanti imali dovoljno vremena da riješe nedoumice i na vrijeme apliciraju.

Zainteresovanost  za prvi poziv C2C je bila velika, što potvrđuju i podaci o broju učesnika na info sesijama, ali i broj pitanja koje ste uputili na info mail adresu. Među najčešće postavljenim pitanjima  na info sesijama bilo je pitanje o zaštiti inovativne ideje  i  povjerljivosti informacija koje su dostavljene u aplikacijama. Ovim putem naglašavamo da su  sve informacije navedene u prijavi strogo povjerljive i neće biti dostavljene trećim licima bez pisanog odobrenja aplikanta i neće biti korištene ni za jednu drugu svrhu osim za potrebe projekta Challenge to change.

Također, ističemo da će fokus prve  faze evaluacije biti na kvaliteti inovativnosti vaše ideje, a tek u drugoj fazi evaluacije će biti uzete u obzir  ostale detaljnije informacije o aplikantima  i  partnerima. Konkurentnost i transparentnost su glavni principi rada na projektu Challenge to Change.  

Podsjećamo da je krajnji rok za apliciranje  12. juni 2017. godine do 16 sati.

Još jednom Vam se zahvaljujemo na iskazanom interesovanju za Challenge to Change pojekat i želimo Vam puno sreće prilikom apliciranja.

Challenge tim