Inovativnom uslugom unaprijedili zaštitu životne sredine

Kako bi omogućili inovativnu uslugu redovnog monitoringa teških metala u vodi, vazduhu i zemlji, što je važno za dobijanje upotrebne dozvole za proizvodnju u industrijskim pogonima u BiH, kompanija Zagrebinspekt d.o.o. osmislila je projekat za čiju je realizaciju bila potrebna posebna oprema. Osim opreme, kroz projekat je nabavljen i neophodan materijal za potrebe rada uređaja, uređen novi prostor, a zaposleni su i novi radnici.

Ukupna vrijednost projekta je 146.296,08 KM od čega je C2C fond obezbijedio 40,11%. Preostali dio je učešće same kompanije.

„Nastojimo da budemo promoter ideja održivog razvoja i unapređenja kvaliteta radne i životne sredine. Naš projekat će uticati na kvalitet života i poboljšanje zdravlja stanovništva. Ova vrsta monitoringa omogućiće kompanijama da na vrijeme uoče problem i pravovremeno reaguju kako bi se izbjegle neželjene posljedice na životnu sredinu. Razvojem ove usluge, direktno ili indirektno, uticaćemo i na razvoj drugih srodnih usluga iz ove oblasti“, ističu u ovoj kompaniji koja uspješno posluje već 26 godina kreirajući optimalna riješenja u domenu zaštite okoline, održivog razvoja i energetske efikasnosti.

“Imamo 45 zaposlenika od čega je 95% inženjera raznih profila i visokokvalifikovanih stručnjaka. Naš mladi tim, opskrbljen svim potrebnim certifikatima, vrhunskom opremom i instrumentima, u ovome prepoznaje svoj profesionalni izazov. Spreman je pružiti podršku od identifikacije potencijalnih problema, kreiranja i projektiranja rješenja, ishodovanja dozvola, upravljanja realizacijom projekta, nadzora, kontrole, dokumentiranja, testiranja te implementacije standarda”, kažu u „Zagrebinspekt“.

Već dvije i po godine imaju i sestrinsku firmu u Zagrebu sa 9 zaposlenih, koja se bavi zaštitom na radu, zaštitom od požara i zaštitom okoline.