Inovacijom unaprijedili proizvodnju

Uvođenjem inovativne CNC brusilice i savremenijim načinom proizvodnje, preduzeće za proizvodnju građevinske stolarije „DUSA“ iz Gračanice, skratilo je proces proizvodnje i podiglo kvalitet svojih proizvoda.

Ukupna vrijednost investicije iznosila je 128.260,26 KM, a 44,98% iznosa je grant podrška Challenge fonda.

„C2C fond je veoma značajan za preduzeća i preduzetnike u BiH jer podržava razvoj novih

tehnologija, skraćuje vrijeme realizacije novih ideja i tako pomaže domaćim preduzećima da brže odgovore na zahtjeve tržišta“, ističu u ovom preduzeću.

Dodaju da su realizacijom projekta koji je podržao C2C fond povećali prihode za 10% na mjesečnom nivou, kao i da sada proces finalnog brušenja  proizvoda teče mnogo brže, te u konačnici imaju još kvalitetniji proizvod. Takođe su zaposlili 5 novih radnika. Na kvalitetniji način zbrinjavaju otpad, a imaju i daleko manju potrošnju električne energije.

Inače, riječ je o kompaniji koja posluje od 1997. godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja visoko kvalitetnih  drvenih  prozora i vrata po želji kupca uz primjenu savremenog dizajna i tehnologije po čemu su prepoznatljivi ne samo na domaćem nego i na inostranom tržištu.

 60% proizvodnje trenutno je izvoz, uglavnom u Holandiju, Švajcarsku i Njemačku. Imaju 20 zaposlenih koji, osim što izrađuju veoma kvalitetne proizvode, svojim klijentima pružaju i stručne usluge savjetovanja, montaže kao i naknadne brige o proizvodima.