Grant olakšao razvoj novih proizvoda

Iako relativno nove na tržištu, nosiljke za bebe brenda „Jagy Carriers“ već su osvojile srca mama širom BiH, a sve više ih traže i na tržištu Evropske unije. Brend je u vlasništvu porodične firme Pricha d.o.o. iz Sarajeva koja, na temelju dugogodišnjeg iskustva sa svjetskim kompanijama, uspješno spaja profesionalno znanje i ljubav prema „babywearingu“.

„2020. godina je bila izuzetno teška i naš poslovni rast bio bi znatno sporiji da nismo dobili finansijsku podršku Challenge to Change fonda i Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini. Grant smo iskoristili za razvoj novih proizvoda, edukaciju osoblja, izradu novog web shopa i druge aktivnosti koje su nam olakšale poslovanje. Kreirali smo nove nosiljke koje su primarno namijenjene izvoznim tržištima, poput Skandinavskih zemalja. Realizacijom projekta stvoreni su uslovi za angažovanje još četiri radnika u proizvodnji“, kažu u ovoj kompaniji.

Za ovu godinu imaju velike poslovne planove koji podrazumijevaju širenje distributivne mreže na EU tržištu, ali i poslovanja u zemljama regiona.

Ukupna vrijednost projekta je bila je oko 130.000 KM, od čega je 70% vlastitih sredstava, a ostatak bespovratna sredstva C2C fonda.

Nosiljke za bebe, marame za nošenje beba i dodatni asortiman ovog brenda može se kupiti u svim „dm marketima“ u Bosni i Hercegovini a proizvodi su dostupni i putem online webshopa www.jagy-carriers.com.