Edukativne slikovnice i memo igre iz domaće produkcije

Da i domaće kompanije imaju kapacitet za kreiranje inovativnih didaktičkih proizvoda dokazuje kompanija „Print-GS“ iz Travnika. Angažovanjem BH stručnjaka, kroz projekat "Didaktičke igre od kartona i papira za djecu predškolskog uzrasta“ razvijeno je nekoliko edukativnih slikovnica i memo igra. Projekat je podržao C2C fond grantom od 39.077,27 KM, a ukupna vrijednost projekta je 80.671,49 KM. Preostali iznos obezbijedilo je preduzeće „Print-GS“.

„Veoma smo ponosni na činjenicu da je cijeli projekat rezultat angažmana naših stručnjaka i da imamo 100% domaći edukativni proizvod namijenjen najmlađima. Projekat je obuhvatio sve faze nastajanja proizvoda od idejnog rješenja, dizajna, do promocije. U njegovu realizaciju bili su uključeni književnici, kipari, sliko crtaći, dizajneri, te ostali kooperanti i saradnici, a sva izdanja štampala je naša štamparija“, kažu u „Print-GS“. Ove jedinstvene slikovnice i memo igrica već su našli svoje mjesto na policama trgovina.
U kompaniji kažu da im je podrška Challenge fonda bila veoma značajna jer su razvili vlastiti proizvod, a projekat je postao samoodrživ. „Bez ovakvog vida podrške bh preduzetnici teško da bi mogli obezbijediti sredstva za realizaciju poslovnih ideja koje doprinose, ne samo razvoju kompanije, nego i šire zajednice“, ističu.
„Print-GS” postoji od 2008. godine. Bave se proizvodnjom štampanog materijala i preradom kartona i papira. Trenutno upošljavaju 44 radnika, a prisutni su na njemačkom BH tržištu.