U Brčkom počinje proizvodnja zdravih grickalica, projekt od 170 hiljada KM

ZZ "Brka" Brčko je potpisala Ugovor o dodjeli grant sredstava sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i time započela implementaciju projekta "Smart Healthy Snacks" vrijedan oko 170 hiljada KM.

Grant je dio projekta "Challenge to Change" koji je uspostavljen u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg je povodom početka implementacije projekta predstavniku zadruge uručio certifikat o dodjeli grant sredstava.

Implementacijom ovog projekta zadruga će nabaviti potrebnu opremu za zaokruženje proizvodnje zdravih grickalica koje će biti plasirane ove godine na tržište Bosne i Hercegovine pod zadružnom robnom markom COOP.

Sa izgradnjom proizvodnog pogona COOP, a čija izgradnja počinje krajem mjeseca, zadruga planira da zaposli šest novih radnika i prednost će se dati mladim ljudima.

Direktor zadruge, Šaćir Rahamn se zahvalio Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA, Švedskoj razvojnoj agenciji Sida i Ambasadi Švedske u BiH što su odlučili da podrže njihov projekt i da im pomognu da na tržište plasiraju nove inovativne proizvode.

Izvor: